konserwa rybna sterylizowana
Składniki: 60% filety z makreli ze skórą (scomber scombrus, złowione w morzu, obszar połowu północno - wschodni atlantyk fao 27, za pomocą włoków), 37 % sos pomidorowy [woda, 23% koncentrat pomidorowy, olej rzepakowy, cukier, sól, skrobia modyfikowana, substancja zagęszczająca: guma guar; ocet spirytusowy, pomidory w proszku, ekstrakty przypraw (zawierają seler), pieprz czarny], 2% oliwki czarne kroje,1% kapary.
Masa netto sztuki (po odcieku): nie dotyczy
Technika utrwalenia: sterylizacja
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 256 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1060 kJ
Wielkość porcji: 100 g
"Zawartość białek: 11,3 g"
Zawartość soli: 1 g
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 4,1 g"
"Zawartość tłuszczów (ogólnie): 20,7 g"
Cukry: 6 g
Zawartość węglowodanów: 6 g