konserwa rybna sterylizowana
Składniki: 60 % filety z makreli ze skórą (scomber scombrus), złowione w morzu, obszar połowu północno-wschodni atlantyk fao 27, za pomocą włoków lub sieci okrążających i podrywek), 22 % sos pomidorowy [woda, 23 % koncentrat pomidorowy, olej rzepakowy, cukier, sól, skrobia modyfikowana, substancja zagęszczająca: guma guar; ocet spirytusowy, pomidory suszone mielone, ekstrakty przypraw (zawierają seler), przyprawy], 18 % warzywa w zmiennych proporcjach (cebula, papryka, ogórek, pieczarki, marchew).
Masa netto sztuki (po odcieku): nie dotyczy
Technika utrwalenia: sterylizacja
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 264 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1092 kJ
Wielkość porcji: 100 g
"Zawartość białek: 9,5 g"
Zawartość soli: 1 g
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 4,1 g"
"Zawartość tłuszczów (ogólnie): 22,7 g"
"Cukry: 5,3 g"
"Zawartość węglowodanów: 5,3 g"