konserwa rybna sterylizowana
Składniki: 60% szproty bez głów (Sprattus sprattus, FAO 27IIId - Morze Bałtyckie, metoda połowu: włok pelagiczny), 40% olej aromatyzowany: olej rzepakowy, aromat dymu wędzarniczego; sól, regulator kwasowości: kwas octowy.
Zawartość netto: 240 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 165 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Cukry: 0,5 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 2,9 g
Wartość energetyczna kcal: 271 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1125 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 16 g
Zawartość soli: 1,1 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 23 g
Zawartość węglowodanów: 0,5 g