konserwa rybna sterylizowana
Składniki: 70% szproty bez głów (Sprattus sprattus, złowione w Morzu Bałtyckim, obszar połowu FAO 27.IIId, za pomocą włoków), 29% olej rzepakowy, sól, regulator kwasowości: kwas octowy.
Zawartość netto: 125 g
Masa netto sztuki (po odcieku): 88 g
Technika utrwalenia: sterylizacja
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 231 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Może zawierać
Jęczmień i produkty jęczmienne: Może zawierać
Owies i produkty owsiane: Może zawierać
Cukry: 0 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 3 g
Wartość energetyczna kcal: 295 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1220 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 13 g
Zawartość soli: 1 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 27 g
Zawartość węglowodanów: 0 g