konserwa rybna sterylizowana
Składniki: Ryba – szproty bałtyckie bez głów (Sprattus sprattus, złowione: FAO 27 IIId, 65% ryby przed sterylizacją), sos pomidorowy (35% przed sterylizacją): woda, koncentrat pomidorowy, cukier, olej rzepakowy, sól, skrobia modyfikowana, cebula suszona, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa; ekstrakty przypraw (selera, cebuli, ziela angielskiego, cynamonu, papryki); regulator kwasowości: kwas octowy.
Zawartość netto: 125 g
Technika utrwalenia: sterylizacja
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 231 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie