Konserwa rybna sterylizowana
Składniki: 40% mięso ryb rozrdrobnione [szprot (Spratus spratus), łosoś (Salmo salar)], woda, koncentrat pomidorowy, cebula, 8% ryż, sól, papryka ostra, ekstrakt papryki. Może zawierać: gorczycę, gluten, mleko, seler, soję, jaja.
Zawartość netto: 300 g
Technika utrwalenia: sterylizacja
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 112 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Może zawierać
Jęczmień i produkty jęczmienne: Może zawierać
Owies i produkty owsiane: Może zawierać
Cukry: 2,5 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,7 g
Wartość energetyczna kcal: 171 kcal
Wartość energetyczna kJ: 711 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 7,1 g
Zawartość soli: 1,2 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 12 g
Zawartość węglowodanów: 8,2 g