Konserwa rybna sterylizowana
Składniki: 60% tusza ze storni (flądry) ze skórą (Platichthys flesus), złowione w Morzu Bałtyckim, obszar połowu FAO 27.IIId, za pomocą włoków; 40% sos pomidorowy: woda, 21% koncentrat pomidorowy, cukier, olej rzepakowy, ocet spirytusowy, skrobia modyfikowana, cebula prażona (cebula, olej palmowy nieutwardzony, mąka pszenna, sól), sól, pasternak suszony, papryka słodka, ekstrakty przypraw (zawierają seler).
Zawartość netto: 170 g
Technika utrwalenia: sterylizacja
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 204 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
Wartość odżywcza
Cukry: 1,7 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5 g
Wartość energetyczna kcal: 138 kcal
Wartość energetyczna kJ: 573 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 11 g
Zawartość soli: 1,2 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 9,1 g
Zawartość węglowodanów: 2,9 g
Inne informacje
Funkcje dodatków obecnych w produkcie (zadeklarowanych jako dodatki lub numery E): Skrobia zmodyfikowana
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Nie