Konserwa rybna sterylizowana
Składniki: 55% kawałki filetów z łososia atlantyckiego ze skórą , 39% sos pomidorowy: woda, koncentrat pomidorowy, cukier, olej rzepakowy, regulator kwasowości: ocet spirytusowy, cebula, sól, pasternak, aromat migdałowy, ekstrakt selera, 6% owoce suszone w zmiennych proporcjach :rodzynki, morele (morele- substancja konserwująca-dwutlenek siarki)
Technika utrwalenia: sterylizacja
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 204 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Tak
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
Migdały i produkty z migdałami: Tak
Wartość odżywcza
Cukry: 3,8 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
Wartość energetyczna kcal: 174 kcal
Wartość energetyczna kJ: 729 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 13 g
Zawartość soli: 1,1 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 10 g
Zawartość węglowodanów: 8,1 g
Inne informacje
Funkcje dodatków obecnych w produkcie (zadeklarowanych jako dodatki lub numery E): Regulator kwasowości, Aromat spożywczy
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera siarczyny: Tak
Zawiera substancje konserwujące: Nie