O'Sole Sól Peklowa Doskonała Do Mięs, Nie Do Bezpośredniego Spożycia 660 G

Sól peklowa to specjalnie przygotowana mieszanka soli i azotynów stosowana do peklowania przetworów mięsnych. Peklowanie to jedna z najstarszych metod konserwowania mięsa, jej efektem jest utrwalenie barwy, wytworzenie charakterystycznego smaku i zapachu. Peklowanie jest też fazą wstępną do wędzenia. Sól peklowa polecana jest do domowego wyrobu wędlin.
  • 4.72 zł / szt.
  • 660 g ( 7.15 zł for 1 kg )
  • szt.
  • Przelewy24, Przelew tradycyjny (przedpłata)
Składniki: Sól NaCl 99,5%, Azotyn sodu E 250 NaNO2 0,5%-0,6%, Substancja przeciwzbrylająca E 536.

Informacje o bezpieczeństwie produktu
Informacje o producencie