Pasztet belgijski ma mocny, zdecydowany smak i przy tym – delikatną jak krem konsystencję. Jego główne atuty to oryginalny smak wątróbki i wyjątkowo łatwe smarowanie. Na pewno pokochają go wielbiciele wątróbki smażonej.
woda, wątroba z kurcząt 24%, tłuszcz wieprzowy 18%, serca z kurcząt 12%, skórki z kurcząt 6%, cebula, kasza manna (z pszenicy), mleko w proszku, sól, mieszanka przyprawowa Belgijska ( warzywa suszone (marchew, pasternak, cebula, pietruszka liść, cykoria), hydrolizat białka kukurydzianego, maltodekstryna, wzmacniacz smaku: E 621), białko sojowe, przyprawy, cukier, przeciwutleniacz: E 316; serwatka w proszku (z mleka), substancja konserwująca: E 250.
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 260 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 160 g
Inne informacje
Osłonka niejadalna: Nie
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera chininę: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Tak
Zawiera substancje konserwujące: Tak
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Tak