Żelatyna-fix deserowa łatwo i szybko rozpuszcza się w wodzie. Idealnie łączy się z serkami, twarogiem, śmietanką, jogurtem a także z owocami. Dzięki temu każdy sernik, masa, czy deser na zimno są niezwykle aksamitne, puszyste i bez żadnych grudek! Wystarczy, że wsypiesz Żelatynę-fix do wody, krótko zmiksujesz, po czym od razu dodasz ją do przygotowanych wcześniej składników, połączysz wszystko mikserem na jednolitą masę, po czym odstawisz do lodówki na ok. 2 godziny do stężenia.
Nowa Żelatyna-fix deserowa Dr. Oetkera jest idealna do: serników na zimno, śmietanowców, mas śmietanowych, mas jogurtowych, wszelkich deserów na zimno typu Tiramisu, czy Panna Cotta.
Składniki: cukier, 20% żelatyna wieprzowa instant, skrobia modyfikowana, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, substancja zagęszczająca (sól sodowa karboksymetylocelulozy)
Przeznaczenie: Do rozpuszczenia
Typ: Żelatyna
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Zawiera substancje konserwujące: Nie
Zawiera surowce GMO: Tak