W każdym domu choć raz w roku używa się żelatyny - na przykład tradycją wigilijną w Polsce jest karp w galarecie. Poprzez swoją klarowność i szybkość tężenia żelatyna Dr. Oetkera jest nie tylko idealna do galaret z ryb, mięs i warzyw, ale także do kremów, serników na zimno i musów.
Składniki: Żelatyna wieprzowa
Typ: Żelatyna
Przeznaczenie: Do rozpuszczenia
Kraj pochodzenia głównego składnika: Polska
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 72 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Cukry: 0,2 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Wartość energetyczna kcal: 358 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1521 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 89,2 g
Zawartość soli: 0,75 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0,1 g
Zawartość węglowodanów: 0,2 g