Intensywny efekt aromatyzowania wypieków, deserów, dań, sosów i napojów. Dozowanie to ok. 2 - 4 łyżeczki na 250 g mąki. Wanilia Bourbon z Madagaskaru jest najbardziej cenioną wanilią świata. Na jej bazie otrzymany ekstrakt niesie ze sobą to co natura ma najlepsze, czyli wyciąg z najwyższej jakości lasek wanilii Bourbon. Płynna konsystencja z nasionkami wanilii doskonale rozprowadza się w składnikach potraw, nadając im charakterystyczny smak i zapach. Ekstrakt nie zawiera alkoholu. Przed użyciem wstrząśnij.
Składniki: cukier inwertowany, syrop glukozowy, woda, ekstrakt z wanilii, 0,6% ziarna wanilii
Przeznaczenie: Dodatek smakowy
Zawartość netto: 30 g
Pojemność: 30 ml
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 638 op. zb. (DU)
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Cukry: 67,1 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Wartość energetyczna kcal: 264 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1123 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 0 g
Zawartość soli: 0,03 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0 g
Zawartość węglowodanów: 67,3 g