Zakwas chlebowy żytni Dr. Oetkera to naturalny produkt, który wzbogaca smak domowego pieczywa. Nareszcie bez obaw, że tzw. hodowany samodzielnie rozczyn na zakwas nie przetrwa próby czasu. Odpowiedni do pieczywa przygotowanego z różnych rodzajów mąki (jasnej i pełnoziarnistej): pszennej, żytniej, orkiszowej lub z innych zbóż. Produkt komplementarny do drożdży świeżych oraz suszonych. Sprawdza się podczas pieczenia chleba zarówno w piekarniku, jak i automatach. Dozowanie: 1 opakowanie 15 g wystarcza na 500 g mąki. Zastosowanie: pieczywo, bułki, ciasto na pizzę.
Składniki: produkty przemiału żyta, kultury starterowe
Dla diabetyków: Tak
Kraj pochodzenia głównego składnika: Polska
Przeznaczenie: Do pieczenia
Technika utrwalenia: suszenie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących: Nie
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie
Osłonka niejadalna: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera chininę: Nie
Zawiera surowce GMO: Tak