Proszek do pieczenia Dr.Oetkera gwarantuje już od 1891 roku udane wypieki o pulchnej konsystencji. Ciasto z proszkiem do pieczenia Dr. Oetkera jest zawsze smaczne i udane.
Składniki: substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka pszenna, skrobia. Możliwa obecność mleka.
Typ: Proszek do pieczenia
Przeznaczenie: Do pieczenia
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 72 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
Cukry: 0,2 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Wartość energetyczna kcal: 62 kcal
Wartość energetyczna kJ: 262 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 1,9 g
Zawartość soli: 48,5 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0,3 g
Zawartość węglowodanów: 13 g