Dzięki drobnej granulacji jest bardzo delikatny i doskonale sprawdza się zarówno jako dodatek do pieczenia, jak i do dekoracji wypieków. Uszlachetnia ciasta i desery, nadając im niepowtarzalny smak i aromat. Cukier wanilinowy zawiera dodatek prawdziwej wanilii.
Składniki: cukier, etylowanilina, ekstrakt wanilii. Możliwa obecność glutenu i mleka.
Typ: Cukier waniliowy
Przeznaczenie: do aromatyzowania deserów i ciast
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 72 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Cukry: 100 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Wartość energetyczna kcal: 398 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1693 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 0 g
Zawartość soli: 0 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0 g
Zawartość węglowodanów: 100 g