Barwniki spożywcze Dr. Oetkera łatwo i dokładnie się rozprowadzają w barwionej masie, a dzięki temu, że są termostabilne – możesz ich z powodzeniem używać również do ciast pieczonych typu : biszkopt, babeczki, czy ciasto kruche.
Co ważne – barwniki nie wpływają na smak i konsystencje barwionej masy !
Różne masy, do których dodajemy barwniki, w zależności od swojej konsystencji, ilości i wyjściowej barwy, potrzebują innego dozowania barwnika. W zależności od ilości dodanego barwnika można uzyskać różne odcienie tego samego koloru.
Składniki: syrop glukozowy, cukier, barwniki (kwas karminowy, luteina), woda, substancja żelująca (karagen), regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, kwas octowy, kwas mlekowy, mleczan sodu), substancja konserwująca (sorbinian potasu).
Typ: Barwnik spożywczy
Przeznaczenie: Do dekoracji
Zawartość netto: 10 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 1040 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Tak
Zawiera barwniki: Tak