Podstawowy, najczęściej wybierany gatunek herbaty dilmah doskonały na każdą okazję. Stanowi kompozycję trzech najbardziej charakterystycznych dla cejlonu rodzajów herbaty – bazą jest herbata uprawiana na średniej wysokości (600-1200 m n.P.M.), Której mocy dodaje domieszka herbaty nizinnej, a lekkości listki z najwyższych partii cejlońskich gór.
Składniki: 100% czysta cejlońska czarna herbata (liść BOPF), bez dodatków.
Typ: Ekspresowa
Liczba torebek: 100
"Rodzaj: Cejlońska, Czarna"
Smak: Naturalny
Działanie: Neutralne
Parzenie - temperatura wody: Wrzątek
Kraj pochodzenia głównego składnika: Sri Lanka
Bez dodatku cukrów: Tak
Produkt bez laktozy: Tak
Produkt bezglutenowy: Tak
Nie zawiera cukrów: Tak
Produkt wegański: Tak
Produkt halal: Tak
Produkt koszerny: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 64 op. zb. (DU)
Czas parzenia: 3 - 5 min
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie