Cukier trzcinowy DIAMANT Dry Demerara przeznaczony jest do słodzenia kawy, herbaty, drinków oraz egzotycznych koktajli mleczno-owocowych. Doskonały również do pieczenia ciast i ciasteczek. Jego połyskujące, grube, jasno-brązowe krysztaly wyśmienicie sprawdzają się jako dekoracja i efektowna posypka. Pakowny jest w eleganckie kartoniki 500g. Na tylnej ściance opakowania znajduje sie przepis na interesujacy wypiek, natomiast na frontowej, wyciete okienka, przez które widać produkt. Poza tym w kartoniku umieszczone sa woreczki strunowe, których wygodne i szczelne zamkniecie pozwala na łatwiejsze dozowanie cukru oraz chroni go przed wilgocią, zanieczyszczeniem i wysypywaniem się.
Składniki: Cukier trzcinowy Dry Demerara
Rodzaj: Trzcinowy
Stopień rozdrobnienia: Kryształki standard
Zawartość netto: 500 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 96 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie