Cukier puder DIAMANT to bardzo drobno zmielony cukier kryształ. To znakomity skladnik do wypieku delikatnych i pulchnych ciast, przygotowywania lekkich kremow, bitej smietany a takze mas serowych i makowych. Doskonale nadaje sie do ozdabiania wypiekow i deserow. Swietnie rowniez sprawdza sie jako składnik lukru czy polewy, ktore dzięki niemu sa elastyczne, nie pekaja i po wyschnieciu maja intensywnie swietlisty, bialy kolor.
Składniki: Cukier puder
Rodzaj: Biały
Stopień rozdrobnienia: Drobno mielona
Zawartość netto: 250 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 140 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Cukry: 100 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Wartość energetyczna kcal: 400 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1700 kJ
Wielkość porcji: 250 g
Zawartość białek: 0 g
Zawartość soli: 0 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0 g
Zawartość węglowodanów: 100 g