Klasyczny sos wyprodukowany we Włoszech. Nasze Pesto alla Genovese to smak i zapach świeżej bazylii w połączeniu z aromatem oryginalnego włoskiego sera.
Składniki: bazylia (33%), oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia (23%), olej słonecznikowy, ser Grana Padano ChNP* (6,3%) (mleko, sól, podpuszczka, substancja konserwująca: lizozym (z jaj)), orzechy nerkowca (4%), płatki ziemniaczane, sól, ser Pecorino Romano ChNP* (2%), cukier, orzeszki piniowe (1%), czosnek, regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego.
Rodzaj sosu: Ziołowy
Smak: Orzechowy, Ziołowe
Przeznaczenie: do każdego rodzaju potraw
Zawartość netto: 190 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 200 op. zb. (DU)
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Może zawierać
Ryby i produkty pochodne: Może zawierać
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Może zawierać
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Może zawierać
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca: Tak
Wartość odżywcza
Cukry: 1,4 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 3,7 g
Wartość energetyczna kcal: 263 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1083 kJ
Wielkość porcji: 5 g
Zawartość białek: 3,7 g
Zawartość soli: 2,1 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 26 g
Zawartość węglowodanów: 2,1 g
Inne informacje
Dodatki zawarte w produkcie (E-symbole): E270 Kwas mlekowy, E300 Kwas askorbinowy, witamina c
Funkcje dodatków obecnych w produkcie (zadeklarowanych jako dodatki lub numery E): Regulator kwasowości, Przeciwutleniacz
Zawiera aromaty: Tak
Zawiera wzmacniacze smaku: Tak