Zapewnia sztywną konsystencję bitej śmietany nie wpływając na jej smak, zapobiega przesiąkaniu spodów biszkoptowych przez bitą śmietanę, krem lub owoce. Dodatek niezbędny w każdej kuchni. Wysoko rotujący w okresie wiosenno-letnim.
Składniki: glukoza, skrobia modyfikowana ziemniaczana
Przeznaczenie: Zagęstnik do śmietany w proszku
Zawartość netto: 13 g
Pojemność: 13 g
Niska zawartość sodu/soli: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 264 op. zb. (DU)
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Może zawierać
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Cukry: 9,5 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 16 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 299 kcal
Wartość energetyczna kcal: 299 kcal
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 1235 kJ
Wartość energetyczna kJ: 1235 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 2 g
Zawartość białek: 2 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0,07 g
Zawartość soli: 0,07 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 28 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 16 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 28 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 9,5 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 11 g
Zawartość węglowodanów: 11 g