Podstawowym miejscem wykorzystania kwasku cytrynowego jest oczywiście kuchnia. Pełni on rolę dodatku używanego do zakwaszania potraw i przetworów. Rozpuszczony w wodzie może z łatwością zastąpić sok z cytryny., Kwas cytrynowy może być dodatkiem do konfitur, dżemów, galaretek i innych deserów. Oprócz słodkości, kwasek możemy używać do regulowania kwasowości sałatek, szczególnie tych owocowych.
Składniki: kwas cytrynowy do żywności E 330
Zawartość netto: 80 g
Dla diabetyków: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 315 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie