Nowoczesna baza do przygotowania tradycyjnego, włoskiego deseru. Wymaga podgrzania lub ubicia. świeży smak i kremowa konsystencja dają efekt deseru przygotowanego domową metodą. Niezwykle łatwe przygotowanie w zaledwie 3 krokach, bez konieczności gotowania. Niezmiennie wysoka jakość i pewny efekt końcowy.
Składniki:pełnotłuste mleko; śmietanka 42% tłuszczu (16%); cukier; żelatyna (wołowa); syrop glukozowy; skrobia modyfikowana; emulgator: E471; stabilizatory: E339, karagen; aromat waniliowy
Rodzaj deseru: Panna Cotta
Smak: Śmietankowy, Waniliowy
Pojemność: 1 l (dm?)
Produkt bezglutenowy: Tak
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 15 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 2 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 8,7 g
Wartość energetyczna kcal: 190 kcal
Wartość energetyczna kJ: 797 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 3,9 g
Zawartość soli: 0,15 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 12 g
Zawartość węglowodanów: 16 g