Włoski makaron najwyższej jakości, produkowany z najwyższej jakości pszenicy durum, bogatej w proteiny. Tradycyjny proces suszenia makaronu w niskiej temperaturze pozwala zachować niezmienione wszystkie wartości odżywcze makaronów. Wszystkie formy makaronu są otrzymywane przy użyciu form z brązu, które zwiększają zdolność wchłaniania sosu (charakterystyczna chropowatość na powierzchni).
Mafaldine należy do rodziny długich makaronów w kształcie wstążki z falowanymi krawędziami po obu stronach. Pochodzi z rejonu Neapolu.
Cechą tego typu makaronu jest to, że pofałdowana część zatrzymuje więcej sosu niż jego gładka część.
Jest to dość uniwersalny rodzaj makaronu, dlatego do Mafaldine polecane są następujące sosy: neapolitańskie rag? z ricottą, sosy z dziczyzny, sosy z owocami morza i sosy białe.
Składniki: mąka z pszenicy durum, woda
Typ: Z semoliny (durum)
Zawartość netto: 500 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 18 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak