Kształt pochodzący z regionu kampania o długosci ok. 65 mm, gotuje się je na pół twardo, a następnie nadziewa różnymi farszami; znakomite są np. Z farszem ze szpinaku i sera feta albo pikantnie przyprawionym sosem z mięsa i warzyw; nadziewane muszle świetnie smakują polane sosem pomidorowym, posypane serem i zapieczone przez 10-15 minut w piekarniku
Składniki: mąka z pszenicy durum, woda
Typ: Z semoliny (durum)
Zawartość netto: 500 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 32 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie