Włoski makaron najwyższej jakości, produkowany z najwyższej jakości pszenicy durum, bogatej w proteiny. Tradycyjny proces suszenia makaronu w niskiej temperaturze pozwala zachować niezmienione wszystkie wartości odżywcze makaronu. Wszystkie formy makaronu są otrzymywane przy użyciu form z brązu, które zwiększają zdolność wchłaniania sosu (charakterystyczna chropowatość na powierzchni).
Bombardoni Rigati to typowy makaron z południowych Włoch, który jest bardzo popularny w Kalabrii i Sycylii. Ten makaron jest doskonały zarówno w przepisach na dania makaronowe z sosami pomidorowymi lub bogatymi mięsnymi, jak i do przygotowywania dań zapiekanych z nadzieniem mięsnym lub rybnym.
Składniki: mąka z pszenicy durum, woda.
Typ: Z semoliny (durum)
Zawartość netto: 500 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 12 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak