De Cecco oferuje gnocchi, typowe danie w tradycji włoskiej kuchni, wykonane wg klasycznej receptury, która łączy wybrane ziemniaki i mąkę pszenną w kluseczki o charakterystycznym kształcie.
Gotowanie trwa tylko 2 minuty.
Gnocchi używane są w wielu przepisach: od przepisów z sosem mięsnym lub pesto po bardziej oryginalne i pomysłowe, oparte na aksamitnych sosach serowych lub prostsze z roztopionym masłem, szałwią i startym parmezanem.
Składniki: puree ziemniaczane 80% ( woda, odwodnione płatki ziemniaczane 24% ( ziemniaki 99%, przyprawy)), skrobia ziemniaczana 15%, mąka pszenna, mąka ryżowa, przyprawy, naturalne aromaty, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu
Zawartość netto: 500 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 112 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak