Tempura – to danie przygotowane z obtoczonych w specjalnej panierce kawałków ryb lub warzyw i smażone tak, aby były chrupiące. Ciasto powinno być cieniutkie jak mgiełka. Produkt idealny dla wielbicieli kuchni azjatyckiej a w szczególności kuchni japońskiej.
Składniki: mąka PSZENNA 71%, skrobia kukurydziana, skrobia modyfkowana, sól, stabilizator: difosforan tetrasodowy, substancja konserwująca: wodorwęglan sodu, przyprawy, glukoza.
"Rodzaj: Do kurczaka, Do mięs, Do warzyw, Panko-do kuchni japońskiej"
Zawartość netto: 150 g
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 1 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Wartość energetyczna kcal: 355 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1484 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 2,5 g
Zawartość soli: 1,6 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0,7 g
Zawartość węglowodanów: 83 g
Inne informacje
Osłonka niejadalna: Nie
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera chininę: Nie
Zawiera fosforany: Tak
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Tak
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie