Sos do sushi jest jednym z podstawowych składników tego popularnego dania.Przygotowany na bazie octu ryżowego. Ma lekką konsystencję i słomkową barwę. Dzięki niemu ryż do sushi nabiera charakterystycznego, tradycyjnego smaku oraz staje się bardziej kleisty. Jest nieodłączną przyprawą do sushi.
Gotowa kompozycja dodatkowo ułatwia własnoręczne przygotowanie sushi.
Składniki: woda, cukier, syrop glukozowy, ryż, sól, naturalne drożdze.
Typ: Płynny
Pojemność: 200 ml
Smak: Słony
Zawartość netto: 234 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 114 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 ml
Wielkość porcji: 100 ml
Inne informacje
Osłonka niejadalna: Nie
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera chininę: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Nie
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie