Czarnuszka używana jest w kuchni i lecznictwie od tysięcy lat. Posiada charakterystyczny ziołowo-cebulowy smak. Posiada wiele zastosowań w każdej niemal kuchni. Najczęściej spotkać ją można jako posypkę na pieczywie
Składniki: 100% Czarnuszka
Typ: Przyprawy jednorodne
Rodzaj przyprawy: Czarnuszka
Przeznaczenie: Czarnuszka to doskonały dodatek do wielu rodzajów pieczywa (bułek, chlebów, placków). Sprawdza się jako dodatek do zup. Rewelacyjna do wszelkiego radzaju kapusty. Uprażona stanowi posypkę do sałatek. Często dodawana do past w warzyw: grochu, soczewicy,
Zawartość netto: 200 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 75 op. zb. (DU)
Termin minimalnej trwałości (od daty produkcji): 160 dni (dzień)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Może zawierać
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 100 g
Inne informacje
Osłonka niejadalna: Nie
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera chininę: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Nie
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie