Tom yum to pikantna, rozgrzewająca tajska zupa o delikatnie wytrawnym smaku z wyczuwalnym dodatkiem trawy cytrynowej, kaffiru i galangalu. Pasta kanokwan powstała z naturalnych i świeżych ziół. Jest w 100% naturalna: nie zawiera konserwantów ani sztucznych dodatków.
Składniki: cukier, sól, całkowicie utwardzony olej z nasion palmy oleistej, trawa cytrynowa, chili 11,9 %, regulator kwasowosci: kwas cytrynowy, galangal, liscie limonki ka r mielone, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, barwnik: ekstrakt z papryki.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego: Tak
Produkt bezglutenowy: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 400 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 96,6 kcal
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 402,6 kJ
Wielkość porcji: 30 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 0,96 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 3,3 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 8,1 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 4,8 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 5,4 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 9,6 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 7,5 g