Żółte curry to tuż po curry czerwonym i zielonym najczęściej przyrządzany posiłek w tajlandii. Stanowi połącznie aromatycznych przypraw, czosnku oraz trawy cytrynowej z charakterystyczną pikanterią. Pasty marki kanokwan są w 100% naturalne: nie zawierają konserwantów ani sztucznych dodatków.
Składniki: czosnek, szalotka, całkowicie utwardzony tłuszcz palmowy, trawa cytrynowa, chili 7 %, sól, galangal, kmin, kolendra, kurkuma.
Zawartość netto: 50 g
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego: Tak
Produkt bezglutenowy: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 400 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 179 kcal
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 750 kJ
Wielkość porcji: 50 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 2,94 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 6,5 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 3,9 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 10,5 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 15 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 8 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 2,95 g
Inne informacje
Osłonka niejadalna: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Nie