Makaron z Fasoli Mung czyli tzw. makaron sojowy jest to powszechnie używany makaron w kuchni orientalnej do wszelkiego rodzaju potraw. Wspaniale nadaje się również do smażenia zarówno z mięsem jak i warzywami. Po zalaniu wrzątkiem lub usmażeniu na głębokim tłuszczu staje się przeźroczysty i pęcznieje. Swoje zastosowanie znajduje nie tylko w kuchni azjatyckiej.
Składniki: Skrobia z fasoli mung 50 %, skrobia ziemniaczana, skrobia z tapioki, woda.
Rodzaj: Nitki
Zawartość netto: 80 g
Produkt wegański: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 54 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 361 kcal
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 1531 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 0,3 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 4,5 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0,02 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 0,3 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 87 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 0,3 g