Listki nori stosowane są najczęściej jako dodatek do potraw. Według badań średnia wieku w tych częściach świata znacznie przewyższa inne, sięgając nawet 110 lat. Nori to prasowane algi morskie, niezbędny element do przygotowania sushi oraz dodatek do orientalnych sałatek .
Składniki: prażone algi morskie Porphyra Yezoensis
Typ: Przyprawy jednorodne
Zawartość netto: 13 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 182 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 0 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g
Wartość energetyczna kcal: 391 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1650 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 44 g
Zawartość soli: 2,4 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 5,5 g
Zawartość węglowodanów: 37 g
Inne informacje
Osłonka niejadalna: Nie
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera chininę: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Nie
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie