Grzyby shiitake wzbogacają głównie tradycyjne chińskie dania, dodając leśnych aromatów, lecz są równie popularne w innych krajach azji m.In. W wietnamie i japonii. Grzyby mają efektowne kapelusze, często z wzorem w kształcie kwiatu na środku. Idealnie smakują w daniach makaronowych, zapiekankach, a dorzucone do kanapki - fantastycznie urozmaicą jej smak.
Składniki: Grzyby Shiitake – całe, suszone (Lentinus edodes (Berk.) Singer)
Zawartość netto: 30 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 80 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 74 kcal
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 315 kJ
Wielkość porcji: 30 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 0,9 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 2,34 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0,03 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 0,15 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 16,2 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 0,03 g