Fasola czarna, znana i lubiana od setek lat w Meksyku, to jeden z najpopularniejszych na świecie gatunków fasoli. Ceniona ze względu na swoje wartości odżywcze (zawiera dużo białka, błonnika i witamin z grupy B) oraz walory wizualne. Jest niezastąpiona w kuchni meksykańskiej, brazylijskiej, karaibskiej i podobnych. Świetnie pasuje zarówno do dań na ciepło, jak i zimnych przekąsek. Wyrazista w smaku, tworzy wyborny duet z ziołami. Dodając do niej kolendrę, czosnek i chilli uzyskamy pyszną pastę. Z kolei smażona znakomicie smakuje z naleśnikami, tortillą i burrito.
Składniki: Fasola czarna, woda, sól
Rodzaj: W zalewie
Zawartość netto: 2,6 kg
Masa netto sztuki (po odcieku): 1,6 kg
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 210 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Nie
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących: Nie
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie
Osłonka niejadalna: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
"Środki spozywcze z dodatkiem fitosteroli, estrów fitosteroli, fitostanoli lub estrów fitostanoli: Nie"
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera chininę: Nie