Baton Danusia to baton z nadzieniem czekoladowo-orzechowym z subtelną nutą alkoholu w deserowej czekoladzie.
Składniki: Oprócz tłuszczu kakaowego czekolada zawiera tłuszcze roślinne. Składniki: czekolada 55% [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, tłuszcz roślinny (shea), emulgator: lecytyny (z soi)], cukier, czekolada 8% [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, tłuszcz roślinny (shea), emulgator: lecytyny (z soi)], syrop glukozowy, orzeszki arachidowe 3,8%, tłuszcz roślinny (palmowy, kokosowy), mleko w proszku odtłuszczone, spirytus, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, aromat naturalny. Produkt może zawierać orzechy, nasiona sezamu, pszenicę i jaja. Zawartość masy kakaowej w czekoladzie min. 43%.
Typ: Baton czekoladowy
Dodatki: W czekoladzie ciemnej
Zawartość netto: 38 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 315 op. zb. (DU)
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Tak
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Może zawierać
Pszenica i produkty z pszenicy: Może zawierać
Wartość odżywcza
Cukry: 53 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 14 g
Wartość energetyczna kcal: 484 kcal
Wartość energetyczna kJ: 2023 kJ
Wielkość porcji: 38 g
Zawartość białek: 5,1 g
Zawartość soli: 0,03 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 24 g
Zawartość węglowodanów: 58 g