Daim to szwedzki, chrupiący, maślano-migdałowy batonik, oblanym mleczną czekoladą. Jego unikalność jest wynikiem niezwykłej kombinacji twardego karmelu i delikatnej czekolady. Właśnie to połączenie chrupkości i przyjemnego rozpływania się czekolady sprawia, że Daim ma miliony wiernych konsumentów na całym świecie.
Składniki: Cukier, olej palmowy, tłuszcz kakaowy*, miazga kakaowa*, migdały (3%), serwatka w proszku (z mleka), odtłuszczone mleko w proszku, tłuszcz mleczny, modyfikowana serwatka (z mleka), odtłuszczone mleko zagęszczone słodzone, sól, emulgator (lecytyna sojowa), aromaty
Typ: Baton czekoladowy
Dodatki: W czekoladzie mlecznej
Zawartość netto: 28 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 1920 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Migdały i produkty z migdałami: Tak