Sposób przyrządzania: Do ? litra zimnej wody wsypać 40g proszku i dokładnie wymieszać. Mieszając doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia 23%, odtłuszczone mleko w proszku, sól, cukier, tłuszcz palmowy częsciowo utwardzony, warzywa suszone 3% w zmiennych proporcjach (czosnek, seler, pasternak, cebula), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, cebula smażona 2% (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), aromaty, przyprawy w zmiennych proporcjach (majeranek, ziele angielskie, pieprz czarny), ekstrakt drożdżowy.
Rodzaj: Żurek
Sposób przygotowania: Do gotowania
Zawartość netto: 1 kg
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie