Sposób przygotowania:
Odmierzyć litr zimnej wody. Odlać szklankę wody i wymieszać w niej zawartość opakowania. Pozostałą ilość wody zagotować i wlać do nie j rozprowadzony proszek. Całość gotować ok. 10 minut, co pewien czas mieszając.
Smakowitość i kaloryczność zupy podniesie dodatek łyżki tłuszczu lub śmietany.
Składniki: mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, sól, serwatka w proszku (pozyskiwana z mleka krowiego), warzywa suszone 7% w zmiennych proporcjach (cebula, pasternak, seler, pietruszka), wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, pieczarki suszone 5%, mleko w proszku odtłuszczone, aromaty, przyprawy w zmiennych proporcjach (kurkuma, gorczyca).
Pojemność: 100 ml
Rodzaj: Pieczarkowy
Sposób przygotowania: Do gotowania
Wegetariańskie: Tak
Zawartość netto: 60 g
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Cukry: <0,5
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 ml
Kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1
Wartość energetyczna kcal: 16 kcal
Wartość energetyczna kJ: 67 kJ
Wielkość porcji: 100 ml
Zawartość białek: 0,5 g
Zawartość soli: 0,82 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): <0,5
Zawartość węglowodanów: 3,2 g