Sposób przyrządzania: Do ? litra zimnej wody wsypać 40g proszku i dokładnie
wymieszać. Doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając. Gotować na wolnym ogniu
ok. 5 minut (1porcja zupy 0,5l). Cały catering: 1 kg – rozpuścić w 12,5l zimnej wody i
postępować jak powyżej.
Opakowanie wystarcza na sporządzenie 25 porcji zupy po ok. 0,5 litra.
Składniki: skrobia ziemniaczana, odtłuszczone mleko w proszku, sól, sok z pieczarki 7%, ekstrakt drożdżowy, śmietanka w proszku (pozyskiwana z mleka krowiego), pieczarki suszone 5%, warzywa suszone w zmiennych proporcjach (cebula, por, pietruszka), mąka pszenna, aromaty, maltodekstryna z ziemniaków, olej rzepakowy, hydrolizat białka sojowego, pieprz czarny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Rodzaj: Pieczarkowy
Sposób przygotowania: Do gotowania
Wegetariańskie: Tak
Zawartość netto: 1 kg
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 56 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Cukry: <0,5
Ilość porcji w opakowaniu: 25 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 ml
Kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1
Wartość energetyczna kcal: 22 kcal
Wartość energetyczna kJ: 93 kJ
Wielkość porcji: 500 ml
Zawartość białek: 0,9 g
Zawartość soli: 0,83 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): <0,5
Zawartość węglowodanów: 3,8 g