Nazwa tej mieszanki pochodzi od nazwy regionu we Francji - Prowansji, znanej z obfitości ziół aromatycznych. Zioła prowansalskie są szczególnie polecane do przyprawiania sosów ziołowych, sałatek, twarogów, potraw z jaj oraz zup. Stosowane są również do przyrządzania pieczeni, farszów i mięs mielonych oraz potraw z ryb i drobiu. Dodane do potraw zapewniają im niepowtarzalny smak i aromat.
Składniki: tymianek, cząber, oregano, rozmaryn, szałwia, bazylia, majeranek, mięta
Typ: Mieszanki przypraw
Rodzaj przyprawy: Zioła prowansalskie
Przeznaczenie: Uniwersalna
Dla diabetyków: Tak
Zawartość netto: 10 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 198 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie