Sposób przyrządzania:
W 1 litrze wody lub wywaru mięsnego rozprowadzić 5-6 łyżeczek żelatyny.
Po ok. 20 minutach ponownie zamieszać i podgrzać do rozpuszczenia żelatyny (NIE GOTOWAĆ).
Zawartość opakowania wystarcza do sporządzenia ok. 2 litrów roztworu.
Składniki: żelatyna wieprzowa
Przeznaczenie: Do rozpuszczenia;Inne
Typ: Żelatyna
Zawartość netto: 50 g
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Cukry: 0 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Wartość energetyczna kcal: 343 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1435 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 84 g
Zawartość soli: 0,08 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): <0,5
Zawartość węglowodanów: 0 g