Kolendra - zwana arabską lub chińską pietruszką. Suszone, dojrzałe owoce mają łagodny, słodko-palący smak i przyjemny zapach skórki pomarańczowej. W kuchni kolendry używa się zarówno do potraw pikantnych jak i słodkich. Stanowi jeden z głównych składników przyprawy curry. Stosowana jest do produkcji konserw mięsnych, wędlin, marynat, przy wypieku pierników, do aromatyzowania wódek i likierów.
Składniki: kolendra mielona
Typ: Przyprawy jednorodne
Rodzaj przyprawy: Kolendra
Przeznaczenie: Uniwersalna
Dla diabetyków: Tak
Zawartość netto: 20 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 198 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie