Kolendra - zwana arabską lub chińską pietruszką. Suszone, dojrzałe owoce mają łagodny, słodko-palący smak i przyjemny zapach skórki pomarańczowej. W kuchni kolendry używa się zarówno do potraw pikantnych jak i słodkich. Stanowi jeden z głównych składników przyprawy curry. Stosowana jest do produkcji konserw mięsnych, wędlin, marynat, przy wypieku pierników, do aromatyzowania wódek i likierów.
Składniki: kolendra mielona
Typ: Przyprawy jednorodne
Rodzaj przyprawy: Kolendra
Przeznaczenie: Uniwersalna
Dla diabetyków: Tak
Zawartość netto: 20 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 198 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Alergeny:
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie