Imbir jest jedną z najstarszych przypraw azjatyckich, znaną już w starożytności, która rozpowszechniła się na całym świecie. W kuchni azjatyckiej używa się świeżego imbiru, często razem z czosnkiem. W Indiach, krajach arabskich i na Zachodzie bardziej popularny jest imbir suszony. Imbir uprawiany jest głównie w Indiach, Chinach, Japonii, na Jamajce i w Afryce Zachodniej. Proszek imbirowy uzyskuje się z kłączy rośliny o nazwie imbir lekarski. Imbir ma intensywny, korzenny aromat i pikantny lekko gorzkawy smak. Używany do mięsa, ryb, warzyw, marynat, ciast i napojów, a także jako składnik mieszanek przyprawowych, w tym curry. Składniki: Imbir suszony
Typ: Przyprawy jednorodne
Rodzaj przyprawy: Imbir
Przeznaczenie: Do mięs;Do ryb;Do warzyw na ciepło;Inne
Dla diabetyków: Tak
Zawartość netto: 20 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 198 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Alergeny:
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie