Duża zawartość kapsaicyny czyni z chili najostrzejszą z przypraw. Jest to przyprawa otrzymywana z wysuszonych owoców papryki krzewiastej uprawianej głównie w Azji Południowej i Ameryce Południowej. Stosowana do potraw mięsnych, sosów i warzyw ze względu na swą ostrość powinna być używana z umiarem. Znakomicie przyprawia się nią gulasze, ryby i drób. Jest bardzo ważnym składnikiem wielu mieszanek przyprawowych, z których najbardziej znaną jest curry. Składniki: Chili
Typ: Przyprawy jednorodne
Rodzaj przyprawy: Chili
Przeznaczenie: Do kurczaka;Do mięs;Do ryb;Do sosów;Do steków;Do szaszłyków;Do warzyw na ciepło;Do drobiu;Do gulaszu;Do gyrosa;Do karkówki
Dla diabetyków: Tak
Zawartość netto: 20 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 248 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Alergeny:
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie