Od czasów cesarstwa rzymskiego pieprz czarny należy do podstawowych przypraw kuchni europejskiej. Przyprawę stanowią niedojrzałe, nieczyszczone z osłonek, suszone owoce pnącego krzewu pieprzu czarnego (Piper nigrum). Wszystkie odmiany pieprzu pochodzą od występującego w Indiach krzewu pieprzowego, który dzisiaj jest uprawiany w wielu tropikalnych i subtropikalnych regionach. Piekący smak pieprzu pochodzi od zawartej w nim piperyny. Pieprz czarny jest używany m.in. do wędlin, pasztetów, sałatek, zup i sosów. Składniki: Pieprz czarny mielony
Typ: Przyprawy jednorodne
Rodzaj przyprawy: Pieprz czarny
Przeznaczenie: Uniwersalna
Dla diabetyków: Tak
Zawartość netto: 800 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 56 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.