Wysuszone ziele majeranku nadaje potrawom intensywny, aromatyczny smak. Majeranek stosuje się najczęściej do potraw z mięsa, drobiu, zup (fasolowa, grochowa, żur, ziemniaczana), flaków i potraw z grzybów. Stosuje się go również przy wyrobie domowych wędlin. Często używany z tymiankiem. Roślina pochodzi z południowo-wschodniej części rejonu basenu Morza Śródziemnego i południowej Azji.
Składniki: majeranek
Typ: Przyprawy jednorodne
Rodzaj przyprawy: Majeranek
Przeznaczenie: Uniwersalna
Dla diabetyków: Tak
Zawartość netto: 150 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 56 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie