Liście laurowe gotowane wraz z przyrządzaną potrawą nadają jej delikatny, aromatyczny smak. Używane są najczęściej do zup, dziczyzny i potraw z ryb.
Jako przyprawy używa się wysuszonych liści, pochodzących z niewielkich, wiecznie zielonych drzew laurowych. Uprawiany jest w krajach Morza Śródziemnego i na wybrzeżach Morza Czarnego.
Składniki: liść laurowy
Typ: Przyprawy jednorodne
Rodzaj przyprawy: Liść laurowy
Przeznaczenie: Uniwersalna
Dla diabetyków: Tak
Zawartość netto: 100 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 56 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie